van Rijn, Rembrandt (1606-1669)

van Rijn, Rembrandt (1606-1669)

7783 Vizite

Rembrandt van Rijn (1606-1669)

Unul din cei mai mari pictori ai tuturor timpurilor, opera lui Rembrandt cuprinde peste 600 de pucturi, 2000 de desene si 300 de gravuri.

Isi va deschide atelierul propriu unde comenzile incep sa curga; este momentul in care artistul patrunde in cercul marilor pictori olandezi.

Picturile sale au o forta narativa deosebita, Rembrandt descoperind tehnica clar-obscurului pe care o va stapani la perfectiune.

Rembrandt a pictat de-a lungul vietii foarte multe autoportrete, care exemplifica cel mai bine evolutia sa ca artist.

Pictor desavarsit, Rembrandt a fost si este unul din cei mai copiati artisti, multe din copiile care circula fiind semnate de ucenicii sai in incercarile lor de a patrunde tehnica maestrului.

Trista sa viata incheiata in mod aproape mizer in 1669 a insemnat nu numai moartea unui artist desavarsit, ci si a inceputului sfarsitului varstei de aur olandeze.


"Moara""Lectia de anatomie a doctorului Tulp"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO