Turner, William (1775-1850)

Turner, William (1775-1850)

4185 Vizite

William Turner�(1775-1850)

 

     Reprezentant al romantismului, Turner a fost considerat de impresionistii francezi ca unul din modelele artistice demne de urmat.

     La numai 12 ani isi dovedeste talentul, pictand din memorie acuarele si desene care uimesc privitoriul. Opera sa este uriasa, acoperind tablouri si desene realizate intr-o maniera unica. Picteaza cu frenezie peisaje si marine, scene unice, uimind la el, simtul detaliilor, precizia formelor si capacitatea de a structura un ansamblu.

      Dumitru Popescu afirma despre el: "Turner a descoperit si a transpus pe panza, ntr-o maniera de vizionar, extraordinara subtilitate a naturii insulelor britanice, cu cele trei componente ale ei: soarele, marea si ceata. Crepusculul si aurora apar pe panzele lui Turner ca niste misterioase fenomene supraterestre. Culorile se topesc in tonuri fantastice, formele se estompeaza in contururi abia vizibile. E o lume de vis, o feerie pe care n-am mai vazut-o nicaieri in pictura, in nici unul din tablourile marilor galerii de arta ale lumii."


"Pescar pe mare"
"Sclavi aruncand peste bord mortii si cei pe moarte"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO