Tonitza, Nicolae (1886-1940)

Tonitza, Nicolae (1886-1940)

14868 Vizite

Nicolae Tonitza (1886-1940)

      Important pictor roman, Tonitza a fost supranumit pictor al "tristetelor luxuriant colorate". Viziteaza de tanar Italia, plecand apoi in Germania la studii. Expune o seama de caricaturi si articole in revistele vremii. Pleaca din Germania fara a-si termina studiile, merge in Italia si apoi in Franta, unde va petrece doi ani la Paris. Impresionismul si postimpresionismul isi va pune amprenta pe stilul si orientarile sale artistice. Prima perioada a creatiei lui Tonitza este caracterizata de epoca muncheneza, cea de-a doua aflandu-se sub imperiul influentei franceze.
      De-a lungul existentei sale artistice, Tonitza a trecut prin mai multe perioade caracterizate fie de muzicalitate picturala, fie avand reminescente orientale.


"Mama si copilul"

"Fetita padurarului"

"Muncitoare"�

muncitoare"

�

�Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO