Tintoretto, Jacopo (1518-1594)

Tintoretto, Jacopo (1518-1594)

3295 Vizite

Jacopo Tintoretto (1518-1594)

 

     Este unul din cei mai importanti exponenti ai scolii venetiene de pictura, lucrarile sale fiind caracterizate de o folosire dramatica a perspectivei si a jocului lumina-umbra ce-l vor plasa ca precursor al stilului baroc.

     La 20 de ani e deja pictor independent; lucreaza numeroase tablouri dar se ocupa si de pictarea unor institutii. Lumina si umbra joaca un rol deosebit in tehnica sa, incercand si reusind pe masura ce imbatraneste sa stapaneasca din ce in ce mai bine aceste doua elemente antagonice, care vor face ca detaliul din lucrarile sale sa capete o dimensiune epopeica.
     S-a implicat in viata sociala si culturala a vremii, initiindu-i in secretele picturii si pe trei din copii sai care ii vor calca pe urme.

     Moare la 75 de ani lasand in urma o mostenire culturala de exceptie.


"Rastignirea"

"Hristos cu Maria si Martha"

"Salvare de la cadavru de St Mark"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO