Sanzio, Rafael (1483-1520)

Sanzio, Rafael (1483-1520)

5950 Vizite

Rafael Sanzio (1483-1520)

     In ciuda existentei sale foarte scurte de numai 37 de ani, Rafael este unul din cei mai importanti reprezentanti ai Renasterii.   Mostenirea sa artistica este coplesitoare, atat ca volum cat si ca maniera de executie. Pictor deosebit de talentat, Rafael si-a pus amprenta geniului sau pe panze nemuritoare care troneaza astazi in cele mai mari muzee ale lumii. Influentele sale se regasesc la o seama de pictori, inclusiv cei de calibrul lui Delacroix.

     A cunoscut celebritatea inca din timpul vietii, temele sale religioase ca si nudurile pictate, facand sa-i creasca faima si valoarea.

     Culorile deosebit de calde si bine alese, desenul fin sinonim cu perfectul fac din lucrarile acestui geniu niste capodopere ale artei universale.Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO