Rubens, Peter Paul (1577-1640)

Rubens, Peter Paul (1577-1640)

9026 Vizite

Peter Paul Rubens (1577-1640)

     Poate cel mai vestit pictor flamand, Rubens ne-a lasat peste 1400 de tablouri si sute de desene. A fost apreciat nu numai de posteritate, ci si de contemporanii sai carora le-a fost calauza pe drumul artei.

     De tanar studiaza la cea mai buna scoala din Antwerpen, unde se va ocupa cu copierea desenelor biblice.� La 21 de ani este deja pictor independent, fiind mentionat in breasla pictorilor. Pleaca la Venetia unde descopera lucrarile lui Titziano, da Vinci, Michelangelo si Rafael.

     Picteaza multe tablouri cu teme religioase, dar are comenzi si pentru cele cu teme laice. Spre finalul vietii se orienteaza catre temele mitologice, mai ales cele dionisiace. Va fi facut cavaler si mai tarziu innobilat de regele Filip IV al Spaniei. Moare in 1640, lasand in urma opere monumentale pline de tensiune, dinamism si energie, realizate intr-o maniera unica. Rubens a fost un pictor erudit, asa cum el insusi afirma „Pentru a le �ntelege cu adevarat, sunt necesare explicatiile autorului”. Influenta lui Rubens se va face simtita in operele lui Watteau, Fragonard, Delacroix si Renoir.


"Cei patru filosofi"

"Lupta amazoanelor"

"Venus si Adonis"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO