Renoir, Pierre-Auguste (1841-1919)

Renoir, Pierre-Auguste (1841-1919)

9103 Vizite

Pierre-Auguste Renoir (1841-1919)

     Unul din cei mai importanti pictori francezi, Renoir este alaturi de Monet, Cezzane si Sisley creatorul curentului impresionist.

     A fost supranumit "pictorul bucuriilor vietii", pictand asa cum el insusi declara spre sfarsitul vietii, „aproape in fiecare zi”.

     La 13 ani il gasim pictand portelanuri si evantaie, apoi studiind pictura la Paris. Picteaza alaturi de ilustrii sai prieteni, organizand impreuna cu ei prima expozitie impresionista. Pleaca apoi in Italia unde va descoperi marii maestrii ai Renasterii. Picturile sale amintesc frescele italiene.

     Din ce inainteaza in varsta, lucrarile sale capata o finete mai mare si devin mai armonioase.

     Moartea rudelor, razboiul si boala care il macina – o paralizie partiala si un reumatism – isi pun amprenta pe ultimii sai ani ai vietii.


"Dahlias"

"Doua surori pe terasa"

"Tinere la pian"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO