Picasso, Pablo (1881-1973)

Picasso, Pablo (1881-1973)

8159 Vizite

Pablo Picasso (1881-1973)

     Cu siguranta Picasso este cel mai renumit pictor al sec. XX. Pe numele sau real Pablo Diego Jos Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santasima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruiz y Picasso Lopez, artistul spaniol a fost o personalitate complexa a artei moderne, tablourile sale rupand tiparele dominate inca de Renastere. Lucrarile sale sunt practic un jurnal pe panza, surprinzand trairi si momente din viata artistului.
      Nascut si crescut in famile de artisti, va putea cu greu sa accepte rigorile academice ale scolilor de arta. Calatoreste prin Spania si se va stabili o perioada la Paris, unde va fi influentat de operele lui Monet si Renoir. Ceea ce incearca Picasso in tablourile sale este surprinderea obiectelor tridimensionale pe suprafete bidimensionale, apeland doar la o tehnica ce nu face diferente intre fondul de perspectiva si prim plan.

     Va avea o viata amoroasa tumultoasa asa cum ne arata si lucrarile sale.
     Opera sa acopera pictura, sculptura, poezie – geniul sau inovator transformandu-l inca din timpul vietii in legenda."Maya a la Poupee"

"Garcon la Pipe""Seated Woman with Wrist Watch"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO