Merisi, Michelangelo zis Caravaggio (cca.1573-161

Merisi, Michelangelo zis Caravaggio (cca.1573-161

4033 Vizite

Michelangelo Merisi zis Caravaggio (cca. 1573-1610)

 

     Se spune ca ’’arta lui Carravagio a constituit saltul cel mai important in intreaga istorie a picturii italiene.’’
     Caracterizate prin expresivitate a personajelor si un joc dramatic al luminilor, tablourile lui Carravagio au constituit modelul pentru obtinerea dinamicii ascendente in pictura religioasa spaniola.

     Pictorul a avut o existenta zbuciumata, fiind arestat de nenumarate ori pentru scandalurile pe care le producea. Bolnav de tanar, de malarie se pare, pictorul a murit sarac rapus de aceasta la granita cu Statul Papal.

     O descriere buna o avem de la un contemporan de-al lui: "Este in stare sa lucreze neintrerupt doua saptamani in sir, ca apoi sa vagabondeze o luna sau doua, in compania slugii sale si, cu pumnalul la sold, sa caute distractii, gata oricand de duel sau de incaierare..." (G. Borsieri).

     Picturile sale de-a dreptul uluitoare le regasim in cele mai importante lacasuri din Italia si nu numai.


"David si capul lui Goliat"

"Invierea lui Lazar"

"Neincrederea Sfantului Toma"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO