Matisse, Henri (1869-1954)

Matisse, Henri (1869-1954)

5770 Vizite

Henri Matisse (1869-1954)

 

     Matisse a fost unul din cei mai reprezentativi artisti ai sec. XX. A fost un urmas al impresionismului si neoimpresionismului. El va fi cel sub care miscarea fauvista va capata proportii, fiind totodata si un promotor al artei africane si contemporane.

     Declanseaza un scandal urias prin explozia culorilor puternic contrastante din tablourile sale. Criticii il acuza, dar Matisse isi va vedea de treaba deschizandu-si o scoala de arta care insa va avea o viata scurta.

     Notorietatea sa capata proportii, calatoreste mult, iar creatiile sale sunt expuse in mai multe tari. Sub ocupatia nazista este catalogat drept pictor degenerat. In 1941 va operat de cancer si refacut isi continua opera artistica. Moare in 1954 in urma unui atac de inima.


"Dansul"

"Odalisque in Red Trousers"
Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO