Manet, Édouard (1832-1883)

Manet, Édouard (1832-1883)

3448 Vizite

Edouard Manet (1832-1883)

 

     Provenit dintr-o familie selecta, fiu de diplomat, Manet a fost un precursor al impresionismului. Cu toate ca a starnit scandaluri prin operele sale in cercurile vremii, Manet a reusit sa se impuna in final ca artist incontestabil.

     In prima parte a vietii calatoreste mult, apoi se inscrie la scoala lui Thom Couture. Este impresionat de Titziano, Rubens si Velazquez. In italia descopera Venetia si Florenta.

     Va fi multi ani la rand refuzat de „Salonul Oficial”, dar isi va face propriile expozitii. Este des criticat, dar refuza sa se lase invins de rauvoitori, continuand sa picteze in stilul propriu, si dezvelind femeia intr-o ambianta obisnuita, spre deosebire de contemporanii sai ce reprezentau nudul feminin numai cu evocarea temelor mitologice.

     Se stinge din viata la Paris in 1883.


"Mery Laurent aux seins nus"

"Le Dejeuner sur l'Herbe"


"La plaja"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO