Grigorescu, Nicolae (1838-1907)

Grigorescu, Nicolae (1838-1907)

10511 Vizite

Nicolae Grigorescu (1838-1907)

     Alaturi de Andreescu si Luchian, Grigorescu este considerat primul dintre fondatorii picturii romane moderne.

     Se naste intr-o familie numeroasa, mutandu-se de mic in Bucuresti. Tanar fiind pleaca la Paris unde va fi admis la Scoala de Belle-Arte, devenind coleg cu Renoir. Expune la "Expozitia Universala" de la Paris, plecand apoi in 1877 pe front in calitate de "pictor de front", imortalizand in desene folosite ulterior, luptele de la Grivita si Rahova.

     Pleaca iar in Franta, revine apoi din nou in tara si deschide deschide o seama de expozitii, dedicandu-se intru-un final subiectelor rustice. Va fi numit membru de onoare al Academiei Romane. Influenta sa covarsitoare isi va pune amprenta pe operele urmasilor, ecourile ei avand sonoritati puternice pana in timpurile noastre.Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO