Goya, Francisco de (1746-1828)

Goya, Francisco de (1746-1828)

5891 Vizite

Francisco de Goya (1746-1828)

 

     Viata marelui pictor spaniol se caracterizeaza printr-o tinerete linistita si o batranete mai zbuciumata, ce-si va pune amprenta pe stilul si creatia sa, transformand uratenia si hidosul mesajelor in imagini aprope greu de suportat privirii. Tablouri cu scene memorabile din viata de la Curte, ne-au ramas de la cel ce a fost preferatul principelui Osun, acela care-i va comanda o seama de tablouri si lucrari.
     Va deveni pictor regal, meritele fiindu-i recunoscute de contemporani. Calatoreste in Italia si prin Europa, forta sa de creatie sporind parca pe masura ce inainteaza in varsta. Scenele sale de corida si portretele realizate in miniatura sunt doar cateva din tablourile memorabile ce ne-au ramas de la marele pictor spaniol.


"Sardinia inmormantare"

"The Third of May, 1808: The Execution of the Defenders of Madrid"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO