Gauguin, Paul (1848-1903)

Gauguin, Paul (1848-1903)

5659 Vizite

Paul Gauguin (1848-1903)

 

     Pictor postimpresionist francez, mare aventurier si un geniu deosebit, Gaugain fost precursorul picturii moderne.

     Viziunea sa senzuala asupra vietii isi pune amprenta asupra operei sale. Se muta de tanar in Peru, apoi se reintoarce in Franta. Calatoreste mult inclusiv in jurul lumii ca locotenent pe un vas. Se va casatori cu o partida buna, insa isi va abandona familia dupa 10 ani dedicandu-se picturii. Va calatori iar mult si va crea deasemenea o seama de lucrari memorabile. Leaga prietenie cu Van Gogh, insa aceasta nu dureaza iar ultimul isi va taia o ureche.

     Prieten cu Cezzane, cei doi se inteleg perfect, legand o amicitie trainica.

     Se stabileste in Tahiti unde picteaza si are o serie de aventuri cu fetele din zona. Spre finalul vietii se stabileste in arhipeleagul insulelor Marchize, din aceasta perioada ramanandu-ne o seama de opere nemuritoare. Moare in anul 1093, an in care tocmai i se realizau si dedicau cateva expozitii.


"Self-Portrait Dedicated to Carriere"


"Tahitian Women on the Beach"

Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO