Degas, Edgar (1834-1917)

Degas, Edgar (1834-1917)

5359 Vizite

Edgar Degas (1834-1917)

 

     Pictor francez, Degas avea asa cum el insusi spunea, un stil propriu realist. A fost un foarte bun desenator, iar ideile pe care le-a cautat in picturile sale sunt din domeniul teatrelor, balerinelor, atelierelor modistelor.

     Provenind dintr-o familie cu posibilitati, el abandoneaza facultatea de drept, dedicandu-se picturii.

     Este prieten cu Monet, Renoir, Sisley, Cezanne – frecventand cafeneaua Guerbois, locul preerat al pictorilor tineri. Expune la mai multe manifestari si expozitii, fiind numit impresionist. Tine in continuare de ideea realismului artei sale. Tablourile sale incep sa se vanda, ca atare starea sa materiala se imbunatateste. Spre sfarsitul vietii isi piered vederea si se dedica din ce in ce mai mult sculpturii care ii solicita mai putin ochii. Moare de pneumonie in 1917. Ne-a lasat o opera de peste 2000 de lucrari – acuarele, sculpturi, picturi."Scoala de balet"


"Cele doua dansatoare"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO