da Vinci, Leonardo (1452-1519)

da Vinci, Leonardo (1452-1519)

7497 Vizite

Leonardo da Vinci (1452-1519)

 

     Una dintre cele mai complexe personalitati ale istoriei universale, Da Vici a fost pictor, arhitect, sculptor, inventator si om de stiinta.

     Reprezentant al Renasterii cu o forta de anticipare neegalata pana astazi, Leonardo Da Vinci a lasat o opera remarcabila ce constituie si astazi subiect de dezbatere de o intensitate maxima.

     Este considerat cel mai destept om al tuturor timpurilor. Talentul sau a fost descoperit din intamplare de tatal sau; au urmat o serie de lucrari unele neterminate, dar toate dovedind puterea si geniul creatiei sale.� Considerat homosexual – nu exista nici o dovada clara a unei relatii apropiate cu vreo femeie – Leonardo si-a petrecut a doua parte a vietii alaturi de Contele Melzi care i-a devenit si elev, asistent si mostenitor, ramanand alaturi de artist pana la sfarsitul acestuia.

     Preocuparile sale s-au intins peste matematica, mecanica, optica, stiintele naturii si nu numai, reusind sa-si puna amprenta in aceeasi masura ca si in pictura si sculptura: cu o forta deosebita, caracteristica geniului davincian.

     Cu toate ca s-au scris volume intregi pe marginea vietii si personalitatii marelui artist, este intodeauna loc de a aminti marile lui inventii si aportul deosebit pe care l-a avut in dezvoltarea stiintei, puterea sa de anticipare si talentul genial neegalat pana in prezent, reusind sa-i asigure eternitatea in istoria universala a omenirii.


"Cina cea de Taina"

"Mona Lisa"

"Lady with an Ermine"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO