Dürer, Albrecht (1471-1528)

Dürer, Albrecht (1471-1528)

3753 Vizite

Albrecht Durer (1471-1528)

 

     A fost una din personalitatile cele mai importante ale artei universale. In opera sa regasim influente ale Renasterii, Umanisului si Reformei. Va fi un model pentru artistii germani si olandezi. Este recunoscuta contributia sa decisiva in impunerea gravurii ca forma de arta de sine statatoare.

     Fiu al unui bijutier, isi va cauta drumul in arta prin gravura si pictura. Va calatori in Italia, unde va primi comenzi de tablouri. Se reintoarce la Nurnberg unde isi va deschide un atelier. Protejat al imparatului Maximilian si apoi al urmasului acestuia Carol Quintul, va duce un trai imbelsugat, avand asigurat de orasul Anvers un venit lunar consistent si siguranta cumpararii tuturor operelor pe care le va crea. Se reintoarce totusi la Nurnberg unde la nici 57 de ani va muri.
     Opera si contributia sa sunt recunoscute inca din timpul vietii sale.


"The Four Horsemen of the Apocalypse"

"The Large Turf"


"Autoportret"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO