Canale, Giovanni Antonio zis Canaletto (1697-1768)

Canale, Giovanni Antonio zis Canaletto (1697-1768)

3833 Vizite

Giovanni Antonio Canale zis Canaletto

     Recunoscut pentru realismul cu care reda detaliile, Canaletto a fost un maestru in arta perspectivei citadine si in crearea iluziei realitatii prin stapanirea perfecta a tehnicii ’’trompe-l’oeil’’. S-a nascut la Venetia, dar a trait o lunga perioada la Londra unde a interactionat cu numeroase personalitati ale epocii. Faima sa a depasit cu mult granitele acestor tari, fiind apreciat inca din timpul vietii in toata Europa. A readus gloria picturii venetiene, fiind pasionat de acest oras.
     De la el ne-au ramas picturi care se constituie in adevarate documente ale vremii, prin acuratetea detaliului dusa la extrem. Palatul Dogilor, Piata San Marco sunt doar cateva din elementele care se repeta in tablourile lui Canaletto. Spre sfarsitul vietii, dupa ce a fost initial respins, va fi in final admis in Academia Venetiana ca "extraordinar si celebru profesor, pictor talentat de mare probitate".

"Marele Canal de la Piazzetta, Venetia"


"Intrarea in Marele Canal cu S. Maria della Salute"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO