Baba, Corneliu (1906-1997)

Baba, Corneliu (1906-1997)

9302 Vizite

 

Corneliu Baba (1906-1997)

     Considerat cel mai mare portretist roman, Corneliu Baba a �studiat la Scoala Nationala de Arte Frumoase, dar nu a obtinut nici o diploma. A studiat apoi cu Nicole Tonitza in Iasi, primind o diploma in Arte Frumoase si fiind numit asistent al departamentului de pictura si apoi devenind profesor de pictura.
     Imediat dupa debutul oficial la Salonul de Arta Bucuresti, este arestat si inchis, iar in anul viitor este suspendat din postul ocupat la facultate.

          Considerat de comunisti ca fiind formalist, Corneliu Baba a avut o scurta perioada in care a pictat in trendul vremii – muncitori otelari si tablouri cu tarani, dar va depasi repede aceasta perioada, refugiindu-se in tablourile cu tarani pe care le va reda in scene din timpul rascoalei de la 1907. Tablourile sale continand fete de taani in diverse ipostaze sunt celebre, aducandu-i o seama de distinctii.
     Spre finalul vietii a pictat o serie de tablouri de Arlechini si Regi Nebuni. Pictor prolific a lasat o opera impresionanta, donata de sotia sa Muzeului de Arta Timisoara.


"Portret de fata"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO