Aman, Theodor (1831-1891)

Aman, Theodor (1831-1891)

15003 Vizite

Theodor Aman (1831-1891)

 

    Om de cultura roman, pictor, grafician, academician – a fost intemeietorul primelor scoli romanesti de arte frumoase la Iasi si Bucuresti.

    Pictura sa se afla sub influenta Renasterii italiene. Contributia sa in dezvoltarea artei romanesti nu este recunoscuta doar prin panzele deosebite pe care ni le-a lasat, ci si prin implicarea la nivel organizatoric in primele institutii de arta nationale.
    Unul din genurile sale preferate a fost cel in care se regasesc scene istorice, pe care a reusit sa le redea cu maiestrie trecandu-le prin propria cutie de rezonanta a personalitatii sale. A studiat la Colegiul National Sf. Sava din Bucuresti, la Scoala Centrala din Craiova impreuna cu pictorul Constantin Lecca si la Paris cu Martin Drolling si Eduard Picot .


"Hora de la Aninoasa"

"Alungarea turcilor de la Calugareni"

"Tigancusa"Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO