Allegri, Antonio zis Correggio (1489-1534)

Allegri, Antonio zis Correggio (1489-1534)

3674 Vizite

Antonio Allegri zis Correggio (1489-1534)


 

Apartinand scolii din Parma din perioada Renasterii, creatia sa a fost sursa de inspiratie pentru multi artisti. Crescut in mediu ales si provenind dintr-o familie cu bani, Antonio Allegri pe numele sau real, "devine, dupa scurte studii, un maestru cunoscut si admirat"dupa cum spune unul din biografii sai.

Picteaza pentru diverse personalitati ale vremii, iar picturile sale poarta amprenta influentei lui Da Vinci. Picteaza o seama de biserici si catedrale, precum San Giovanni Evangelista si catedrala din Parma.

Moare in 1530 si este inmormantat la biserica San Francesco care are deasupra altarului tabloul ’’Madonna si Sfantul Francisc’’, pictat de el cu exact 20 de ani inainte.Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO