Aachen, Hans von

Aachen, Hans von

4188 Vizite

Hans von Aachen
     Hans von Aachen a trait intre anii 1552-1615 si a fost un pictor manierist german. Numele sau deriva de la locul de nastere al tatalui sau, Aachen (se cunosc si alte variatiuni ale numelui sau cum ar fi: Fanachen, Abak, van Aken, Jean Dac, Janachen, Aquano si altele).
     Artistul a inceput sa picteze in Germania sub indrumarea maestrului E. Jerrigh. Apoi ca multi artisti ai vremii sale a petrecut ceva timp in Italia: a locuit in Venetia intre 1574-1588 si a vizitat frecvent Roma si Florenta in aceasta perioada. Initial a deventi elevul lui Kaspar Rems, dar ulterior a decis sa-si dezvolte propria tehnica manierista, studiindu-i intens pe Tintoretto si pe cei ce i-au urmat lui Michelangelo.
     Se observa ca intreaga sa opera sta sub influenta lui Hendrick Goltzius si a lui Bartholomeus Spranger - doi artisti ce dominau viata artistica in Germania la acel moment.
      In 1588 se intoarce in Germania unde devine binecunoscut ca pictor de portrete pentru clasa nobila, dar picteaza si teme religioase si mitologice - toate tablourile sale dovedind un fin atasament pentru detaliu. Cu timpul reputatia sa va creste. A pictat printre altii pentru Duke William V de Bavaria. Sotia sa a fost Regina, fiica compozitorului Orlando di Lasso. Curand va veni in contact cu Curtea Imperiala in Praga, in 1592 fiind numit pictor oficial al lui Rudolph II, care in 1605 il va innobila ca si cavaler. Dupa Rudolph II, el va continua sa picteze si pentru succesorul sau, Matthias I.
      Lucrarile sale au fost copiate de Dominicus Custos, Wolfgang Kilian si Jan Sadeler, dovedind ca influenta si contributia sa au fost deosebit de importante.

Allegory or The Triumph of Justice (Alegoria triumfului dreptatii)


The Amazement of the Gods (Amuzamentul zeilor)


Three graces (Cele trei gratii)


Alegoria Friedei (Alegory for Frieda)

 Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO