Abbasi, Reza

Abbasi, Reza

8398 Vizite

Reza Abbasi


A trait aproximativ intre anii 1565-1635 si este cel mai cunoscut miniaturist persan, caligraf si pictor al scolii Isfahan (aceasta scoala s-a manifestat in perioada Safavid, sub patronajul lui Shah Abbas I).
Socotit a fi unul dintre cei mai indemanatici artisti persani ai tuturor tmpurilor, Abbasi si-a facut ucenicia in atelierul tatalui sau, Shah Abbs, la o varsta foarte frageda.
La numai 38 de ani a primit titlul onorific de Abbasi de la stapanul sau, dar curand a plecat in cautarea destinului sa, a libertati pe care o asocia cu poporul simplu.
In 1616 se reintoarce la curte unde il va sluji pe Shah pana la moartea sa.
Specialitatea sa au fost miniaturile, astazi lucrarile sale gasindu-se in multe din marile muzee ale lumii: in Teheran, la Smithsonian, Louvre, Metropolitan Museum of Art, iar contributia sa la dezvoltarea artei, precum si infuenta sa asupra generatiilor urmatoare este deosebit de importanta.                                                                                                                 Prince Muhammad-Beik of GeorgiaTwo lovers si Youth Kneeling and Holding out a Wine Cup
 Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO