Sfaturi/utile

Pictura in ulei 4

Este recomandat ca paleta de pictura sa fie dintr-un lemn dur, cum este cel de par. Dupa ce se termina de lucrat, trebuie spalata cu terebentina si raschetata cu o lama. Deasemenea este bine inainte sa incepeti lucrul sa o stergeti cu ulei de in.

Pictura in ulei 3

Stiati ca dupa spalarea cu solutie de petrol a pensulelor este bine sa le clatiti si cu putin detergent si apa clada?

Pictura in ulei II

Marele atu pe care il are pictura in ulei fata de alte modalitati de pictura, este posibilitatea obtinerii prin amestecul culorilor a unor efecte aparte, personalizarea fiecarui artist fiind acum mult mai puternica.

Pastel 4

Daca v-ati intrebat vreodata cum sta treaba cu inramatul pastelului, atunci trebuie sa stiti ca problema este destul de delicata. Se ridica intrebarea daca este bine sa nu inramam pastelul pentru a evita reflexele. Daca doriti sa folositi plexiglas sau ceva asemanator va sfatuim sa nu o faceti pentru ca nu sunt cele mai bune deoarece particulele de pigment sunt atrase spre plexiglas. Insa daca pastelul a apucat sa fie fixat, se poate folosi si plexiglas sau alt fel de geam sintetic. Cu toate acestea, cel mai folosit este geamul de sticla - material ce a inceput sa fie din ce in ce mai mult fol

Despre pastel 1

In realizarea unui pastel, fondul este deosebit de important. Deasemena se pot crea diferite efecte, precum cel de materie catifelata sau fina. Se poate realiza cu ajutorul unei estompe, prin frecare usoara a suprafetei cu varful acesteia, sau cu ajutorul unei pensule cu par scurt. Nu in ultimul rand trebuie sa amintim degetul, cu ajutorul caruia si prin frecare se poate obtine un efect deosebit. (alte materiale indicate-carpa, vata, hartia).

Tehnica pastel 3

Mult discutata este problema fixarii pastelului, adica daca este bine sau nu sa il conservam si cum putem realiza acest lucru fara a altera valoarea acestuia. Asadar o solutie de mijloc ar fi pentru a se realiza totusi o fixare rezonabila a pigmentilor, fixarea asa zisa intermediara. Aceasta presupune ca ultimul strat sa nu fie fixat, tocmai pentru a nu distruge efectul de pastel.

Tehnici pastel 2

Este bine a se dilua primul strat cu apa si alcool; este indicat a freca pentru a amesteca contururile sau culorile; atunci cand asezati culoarea pe hartie, este bine sa incepeti cu puncte si linii mici; pentru a aplica tuse lineare este bine sa folositi capatul unui baton de pastel; deasemenea pentru a acoperi suprafete mari puteti folosi un pastel rupt sau partea laterala a acestuia. Culorile pot fi variate, obtinandu-se diferite nuante si prin simpla apasare a pastelului. O metoda buna de creare a texturilor este aceea de a folosi suprafete neregulate.

Tehnici pastel 1

Pentru folosirea pastelului trebuie sa stiti ca este bine sa purtati manusi, pentru ca pigmentul intra in piele, sa aveti un loc bine aerisit daca utilizati fixativ, pentru folosirea zilnica a pastelului este de preferat sa achizitionati un filtru. Deasemenea sub nici o forma nu suflati praful: efectul se va resimti asupra plamanilor; mai bine scuturati usor foaia pentru a scapa de pigmentul nefolositor.

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO