Bio

Bio

806 Vizite

Anca Elena Jitariu s-a nascut si a copilarit in Gura Humorului (regiunea Bucovina), Romania.

Dupa debutul artistic la Muzeul din Gura Humorului continuă studiile de pictura laica la liceul de arta Ciprian Porumbescu, Suceava. In 2010 incheie studiile de masterat in arta murala la Universitatea Nationala de Arta, Bucuresti.

Lucrarile din portofoliul artistei prezinta teme variate si diferite tehnici in ulei si culori de apa ale figurii umane, ale peisajului, dar și ale compozitiilor abstracte. Stilul sau reprezentativ este definit de detaliile realismului  in prim plan cu fundaluri ale mediilor stilizate in plan secundar.

In urma experientei  in pictura laica, bizantina si a diferitelor tehnici de exprimare, lucrarile sale ajung  in peste 20 de expozitii din tara si proiecte artistice internationale.

In 2016 a fost invitata sa participe la evenimentului caritabil Alzheimer’s Show, la Olympia Center si 'Alzheimer’s In the Frame' la Galeria Elena Shchukina, Londra, UK cu tabloul  „Betty S. Robinson” (femeia  aurului olimpic 1928).

In prezent locuieste si creeaza in Cluj-Napoca, unde atelierul sau de creatie deschis publicului iubitor de arta.

Tineretului,nr.3, Cluj Napoca

Distribuie pe: Facebook | Google+ | Pinterest

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO