Modernismul

Modernismul

5229 Vizite

 Miscare artistica, culturala si ideatica - modernismul a atins zonele artei vizuale, ale muzicii, literaturii si arhitecturii. Ca perioada il gasim cu circa 3 decenii inainte de 1910-1914 - atunci artistii s-au revoltat impotriva standardelor anterioare - traditiile istorice si academice impuse nemaifiind acceptate.
 Ca si perioade sunt recunoscute in secolul XX - perioada moderna si perioada postmoderna.
 Ca si crez, modernistii credeau ca refuzarea traditiei ar fi dus la relevarea de noi feluri de a face "un alt fel de arta".
 In pictura influenta lui Edvard Munch si Paul Cezanne asupra artistilor abstracti, au emis o teorie conform careia culoarea si forma - nu reprezentarea lumii naturale - sunt elemente esentiale ale artei vizuale. In aceasta ordine de idei, Kandinsky, Kazimir Malevich sau Piet Mondrian au incercat redefinirea artei ca si aranjamentul culorii pure. S-a crezut cu putere ca daca se refuza reprezentarile materiale si reale, se va trece intr-o faza spirituala a artei, dincolo de cea materiala. Cu toate acestea, aparitia si dezvoltarea fotografiei va dauna mult modernismului, nemaifiind nevoie de functia pur descriptiva ale niciuneia din artele vizuale.
 In cadrul miscarii moderniste putem gasi urmatoarele miscari artistice: Bauhaus, Constructivismul, Dadaismul, Expresionismul, Expresionismul abstract, Fauvismul, Functionalismul, Cubismul, Futurismul, Die Brucke, Orfismul, Productivismul, De stijl, Suprarealismul, Stoeanismul, Cubismul.
 Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO