Impresionismul

Impresionismul

4345 Vizite

 Miscare artistica initiata in pictura intre 1867 si 1886. Aceasta miscare a marcat scindarea artei moderne de academismul traditional.
 Diego Velasquez si Francisco Goya la spanioli, William Turner si Constable la englezi sau Courbert la francezi - sunt precursorii impresionismului.
 Olympia lui Manet ce infatiseaza pe zeita Venus sub forma unei curtezane, starneste un mare scandal. Acum incep sa se intrevada caracterisiticile noului curent. Manet, Pissarro, Jongkind si altii expun in "Salonul Refuzatilor", starnind admiratia tinerilor pictori.
 In anul 1903 Camille Pissarro moare, lumea fiind deja constienta ca impresionismul reprezinta cea mai mare revolutie artistica a secolului XIX, iar reprezentantii sai printre cei mai mari artisti ai picturii.
 Aceasta miscare a reprezentat si punctul de plecare pentru artisti ca Signac sau Seurat, sau Gauguin si Lautrec, Van Gogh si multi altii.


Pissarro - Le verger


Manet - Olympia


Renoir - Sur la terasse

 Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO