Expresionismul

Expresionismul

4993 Vizite

 Expresionismul


 Expresionismul il gasim pentru prima data in Germania intre anii 1905-1918, nucleul fiind in jurul publicatiei "Calaretul albastru". Nu a fost niciodata o scoala propriu-zisa in adevaratul sens al cuvantului, impunandu-se mai mult ca un stil decat ca miscare artistica. Influentele expresionismului le gasim si in muzica, poezie, sculptura.
 A reprezentat reactia naturala a unui grup de artisti germani, la conventiile estetice rigide si la academism, precum si la autoritarismul celui de-al doilea Reich.
 Acest stil va reprezenta o revolutie estetica, distingandu-se prin culorii tipatoare, opuse, linii curbe si frante.
 Incepand cu 1933 expresionismul va fi luat in vizor de nazisti care il vor interzice, confisca si distruge o mare parte a operelor expresioniste. Dupa terminarea razboiului ce a putut fi salvat a fost redat patrimoniului universal.
 Reprezentanti de seama: Munch, Zijl, van Dongen, Kubista, Kirchner, Heckel.

Ernst Ludwig Kirchner - Doua femei pe strada, 1914Emil Nolde - Rastignirea, 1912 Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO