Constructivism

Constructivism

4033 Vizite

 Constructivism


 Miscare artistica ce isi are originea in fosta Uniune Sovietica. Un important rol in dezvoltarea acestei miscari le-au avut suprematismul si futurismul rusesc - fondate de Kazimir Malevici.
 "Pictura mea nu apartine numai Pamantului, Pamantul a ramas in urma ca o casa devorata de viermi." - sustinea Malevici. Suprematismul aspira catre o perfecta abstractie geometrica.
 Constructivismul dorea sa lege intelectualii cu muncitorii, arta cu industria, de a da o noua dimensiune in general - de a sterge limita artei cu munca.
 In Romania constructivismul s-a strans in jurul lui Ion Vinea si a revistei patronata de acesta - Contimporanul. Constantin Brancusi a fost colaborator al acestei publicatii.
 Reprezentanti: K. Malevich, Meller, Pevsner, Marc Chagall, etc.

Nud de Val de Hermann Maxx

Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO