Barocul

Barocul

8166 Vizite

 Barocul


 Barocco - italiana si Baroque - franceza - defineste o etapa in istoria europeana si o miscare artistica. Aceasta a luat fiinta in jurul anului 1600 la Roma in Italia, raspandindu-se relativ repede si in restul Europei, dar si in America.
 Curentul baroc acopera pictura, sculptura, teatrul, filosofia, muzica, arhitectura, dansul.
 Stilul baroc se maifesta prin folosirea exagerata a claritatii si miscarii si prin detalii bogate, utilizate pentru a reliefa la maximum momentele de drama, tensiune, grandoare.
 Fastul, stralucirea si bogatia au caracterizat pictura baroc, o pictura ce s-a manifestat la apogeul ei intre sfarsitul sec. XVI si inceputul sec. XVIII.
 Oameni surprinsi in miscare, culori puternice, contraste maxime intre intuneric si lumina - clarobscurul, fac subiectul compozitiilor picturilor in stil baroc.
 Tintoretto, Rubens, Rembrand, Poussin, Lorrain sunt doar cativa din reprezentantii acestui minunat curent artistic.
 Intr-un moment al evolutiei stilului baroc, putem vorbi chiar despre barocul olandez, barocul german sau cel polonez ori francez.
 Evolutia impetuoasa a barocului a continuat pana in secolul XX, reprezentarile sale gasindu-se si astazi in toate domeniile artei.

Zborul din Troia - Federico BarocciFantana in stil baroc
Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO