Art Nouveau

Art Nouveau

3376 Vizite

 Art Nouveau


 Art Nouveau este un stil artistic care s-a facut simtit la inceputul secolului XX cam in toate culturile si tarile din America de Nord - mai ales in SUA si Canada - si din Europa.
 Aceasta miscare a fost perceputa mai mult ca un fel de manifestare artistica de tranzitie catre modernismul secolului XX. Aici putem include "Jugendeistii" din Olanda si Germania sau "Sezessionsstil" din Austria care aveau ca scop indepartarea de conventionalismul sfarsitului de secol XIX - adica aflarea unor noi formule de exprimare, a unor noi amplasamente pentru expunere si in general a reimprospatarii vietii artistice.
 Italia - "Stile Liberty" - dupa numele unui magazin londonez de notorietate pentru artefactele sale derivand din Art and Crafts - subliniind aspectul comercial al curentului Art Nouveau, in Rusia miscarea era focalizata in jurul publicatiei "Mir iskusstva", Germania, Olanda si Austria erau legate de revista Jugend.
Etimologia curentului provine de la numele magazinului "Maison de l'Art Nouveau'', ce promova produse care ilustrau acea modalitate de tratare a designului.
 Apogeul miscarii a reprezentat-o Expozitia Universala de la Paris din 1900.
 Reprezentantii curentului au folosit cele mai noi inventii ale secolului XIX si o seama de materiale nonconformiste precum fierul masiv, sticla, dar vor abandona acest stil in favoarea ununi modernism simplu, liniar si totodata necostisitor de realizat.
 Intrarile in metroul parizian sau cel din Montreal sunt cateva din creatiile reprezentative ale acestei miscari.
 Miscarea Art Nouveau este perfect adaptata realitatii sale, utilizand la capacitate maxima tehnologia de ultima generatie si materialele nonconformiste.
 Exponenti: Peter Behrens, Hector Guimard, Aubrey Beardsley, Gustav Klint.

 Art Nouveau


 Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO